Sökme & Takma

Lastik sökme-takma işlemi nedir?

Uzman kişilerce yapılması gereken lastik değiştirme işlemi; jantın sökülmesi ve takılması, lastiğin sökülmesi ve takılması, yüzeylerin fırçalanması, balans ayarı, ön düzen kontrolü, supapın değiştirilmesi ve son olarak lastiğin doğru hava basıncı değerinde şişirilmesi işlemlerinin tamamını kapsar.

Lastik nerede değiştirilir?

Araç bakımının olmazsa olmaz bir parçası olan lastik değiştirme işlemi güvenilir bir servis noktasında, uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Lastik ve araç bakımında size garantili bir hizmet anlayışı sunan Şentürk Oto Servis, lastik sökme-takma işleminde ve sonrasında hiçbir hatanın oluşmasına mahal vermeden profesyonel hizmet sunar.

Yeni lastik neden arka tarafa (arka dingile) takılır?

Araç yol tutuşunu kaybettiğinde, önden kayan bir aracı kontrol etmek, arkadan kayan bir aracı kontrol etmekten daha kolay olacaktır. Bu nedenle Şentürk Oto Servis uzman personeli, yeni lastikleri her zaman arka dingile takar. Yeni lastikleri arka dingile takmak; lastiğin patlama riskini azaltır, fren esnasında ve virajlarda daha iyi yol tutuşu sağlar ve suda kızaklama riskini en aza indirir.

Lastikte doğru basınç değeri

Lastikler size maksimum performans ve fayda sağlayacak şekilde üretilir. Bu faydayı sağlamanın en önemli koşulu; lastikleri araç üreticisinin tavsiyeleri doğrultusunda, doğru basınç değerlerinde kullanmaktır. Her ne kadar en son teknolojiyle üretilmiş, en kaliteli lastiği seçmiş olsanız da, eğer lastikleriniz doğru basınç değerinde değilse, lastiklerinizden tam anlamıyla fayda sağlayamıyorsunuz ve sürüş güvenliğinizi tehlikeye atıyorsunuz demektir.

Kış lastiği nedir?

Hava sıcaklığı +7°C’nin altına düştüğünde, yaz lastikleri sertleşerek kış koşullarında yetersiz kalır. Sertleşmenin etkisiyle yol tutuşu azalır ve fren mesafesi uzar. Lastik sırtında bulunan kanallar da su tahliyesi için yetersiz kaldığından, suda kızaklanma riski artar. Kış lastikleri ise kış koşulları ile baş edebilecek şekilde üretilir. Kış lastiklerinin sırtında bulunan kanallar suyu kolayca tahliye edebilecek yapıdadır. Bu sayede suda kızaklama riski ortadan kalkar. Hava sıcaklığı +7°C’nin altına düştüğünde, üretildikleri teknoloji sayesinde kış lastikleri yaz lastikleri gibi sertleşmeyeceği için, ıslak, karlı ya da buzlu zeminde yol tutuşu daha fazla, fren mesafesi daha kısadır.

Kış lastiği takma zorunluluğu

Aracınızın kış koşullarında yola güvenle devam edebilmesi için, ıslak, karlı veya buzlu zeminde yol tutuşunu arttıran kış lastiği kullanımı, Türkiye’deki trafik kuralları gereği zorunlu tutuluyor. Her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında, A türü yetki belgesine sahip, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan tüm sürücülerin kış lastiği kullanmaları zorunludur. Yapılan denetimlerde lastiklerin diş derinlikleri (min. 1,7mm) ve kış koşulları için üretildiklerini belirten logolara (M+S) bakılıyor. Bu kurallara uymayanlar için trafik cezaları uygulanıyor.

4 mevsim lastik, kış lastiği yerine geçer mi?

Dört mevsim lastikleri, ancak kış lastiği özelliğini belgeleyen 3PMSF sembolünü taşıyorsa kış lastiği olarak değerlendirilebilir. Fakat kış lastiği sembolü olmadan sadece “çamur ve kar” anlamına gelen M+S sembolü taşıyan 4 mevsim lastikleri, zorlu kış koşullarına uygun olarak değerlendirilemez, dolayısıyla kış lastiği yerine geçmez.

Profesyonel Hizmet

Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine gösterdigimiz özen, onların memnuniyetini ve güvenini sağlayan ve devam ettiren temel unsurdur.

  • Dürüst ve objektif gözlemlere dayanan çözüm önerileri
  • Gelişmiş araç kontrolü ve sorun tespiti
  • Temiz, güvenli ve rahat bir ortam
  • Yapılan işler ve bunların fiyatlandırması konusunda şeffaflık

Bir servise mi ihtiyacınız var?

Her türlü ihtiyacınız için bize telefon ya da mail yoluyla ulaşabilirsiniz!